Blagovne znamke

 

Sportful

je italijanska nordijska športna znamka, ustanovljena leta 1972. Sportful je začetek športnih sanj, ciljev in ambicij. Preciznost, kakovost in udobnost je moč znamke, ki je globoko zakoreninjena v kolesarstvu in nordijskih disciplinah. Kvaliteta kolekcije oblačil je zgrajena v domači proizvodnji, ki je dobro podkrepljena s sodelovanjem vrhunskih športnikov. Izdelki pri katerih se lahko prepričamo o kakovosti so spodnje perilo, majice drugega sloja, dresi, pajkice, jakne, hlače, rokavice, kape, nogavice, rutke,.. Njihova glavna prednost je »custom made« izdelki, ki omogoča, da se še bolj približajo udobnosti strank (celoten dizajn oblačil si lahko sami oblikujejo).

Rex the king of ski waxes

je finska blagovna znamka, ena izmed vodilnih proizvajalcev maž in pripomočkov za nego tekaških, ter drugih smuči. Rex oskrbuje državne reprezentance nordijskih in alpskih disciplin že več kot 60 let. Kakovost gradijo na izdelkih, kot so maže za klasične smuči (voski, klistri) in smuči za prosto tehniko (glidri CH, LF, HF, highflor kocke in highflor praški). Rex je privatno podjetje, ki strmi k inovativnosti in produkciji novih vrhunskih izdelkov za pripravo smuči.

Bjorn Daehlie

je norveška blagovna znamka, ki jo je ustanovil uspešni Norveški tekač na smučeh Bjørn Erlend Dæhlie. DÆHLIE je vse od ustanovitve znamke sodeloval z vrhunskimi športniki in je uradni opremljevalec norveške ekipe za tek na smučeh. Za produkte so značilni vrhunski materiali predvsem v smeri dihanja in udobja pri športnih aktivnostih. Ustavarjalci artiklov omogočajo individualno oblikovanje in potisk na športno opremo klubov in športnih ekip.

4KAAD

je skandinavska blagovna znamka, katere ekipa je postavila na noge podjetje, kot je ONE WAY. Izdelujejo produkte za najbolj znane nordijske znamke. Njihovi glavni izdelki so vrhunske palice za tek na smučeh in oprema za nordijsko hojo ter druge aktivnosti v naravi.

Salomon

Je francoska blagovna znamka, ki ima sedež v mestu Annecy. Je Evropska vodilna znamka v prodaji opreme za športne aktivnosti. Salomon je v EU pridružen organizaciji Amer sport, ki vodi tudi distribucijo blagovnih znamk Atomic, Wilson, Precor, Sport Tracker, Suunto in Arc’teryx. Salomon izdeluje tudi opremo za tek na smučeh in so se v letih 2018 in 2019 postavili ob bok konkurenčnim blagovnim znamkam, kot so Fischer, Rossignol, Madshus. V svetovnem pokalu nordijskih športov vse več tekmovalcev uporablja njihove smuči, saj je njihova prednost odlična stabilizacija, dobra opora robnika pri odrivu, hkrati pa nam večja trdota konstrukcije prinese boljšo odzivnost. Nudijo širok izbor modelov, kar pomeni, da se za vsakega nadobudnega tekača najde prava smučka.

Bliz

Skandinavska znamka katera združuje najboljšo kvaliteto ter uporabnost. Trajnostni izdelki z minimalnim dizajnom zagotavljajo najboljšo kvaliteto ter udobnost vsakemu posamezniki. Njihovi izdelki so narejeni za vse vremenske pogoje, od zimskega mraza na tekaških smučeh  do vetra ter sonca med vožnjami s kolesom. Njihova produkti zagotavljajo odlično zaščito kot tudi varnost  saj so bila ustvarjena skupaj z profesionalnimi športniki različnih panog.  Njihov moto se glasi: Design by active people, for active people ( ustavrjeno s strani športnikov za športnike).

Treksta

Blagovna znaka Treksta že od leta 1988 razvija rešitve za kvalitetnejše življenje ljudi. Z inovativno oblikovano obutvijo želijo vsakemu posamezniku zagotoviti udoben korak ter nepozabne trenutke med športno aktivnostjo. Njihov cilj ter poslanstvo je prispevanje k promociji zdravja in posledično  podaljšanju kvalitetnega življenja vsakega  posameznika.

Noname

Noname je pristna skandinavska športna znamka, ustanovljena leta 1999. Specializirana je za opremo tekačev na smučeh, tek, kolesarjenje ter orientacijski tek. Prav tako pa ponujajo možnosti preanaliziranih potiskov oblačil za ekip ali klube,  med drugim se lahko pohvalijo z opremljanjem Slovenske smučarsko-tekaške reprezentance. Nudijo pa oblačila in dodatke za rekreativne kot tudi profesionalne športnike.

NVII

Nvii znamka obutve ustvarja najlažje ter najhitrejše čevlje na svetu. Svoje produkte ustvarjajo z veliko natančnostjo kar se odraža v detajlih vsakega posameznega čevlja. Njihovi čevlji so namenjeni vsem tekačem, orientacijskim tekmovalcem kot tudi aktivnim posameznikom, ki želijo sebi privoščiti eno najlažjih ter najkvalitetnejših obutev.

Alpina

ALPINA je razvojno naravnano podjetje za proizvodnjo in trženje obutve in ima dolgoletno, navdihujočo tradicijo.Njena glavna prednost je dodana vrednost, zato že od leta 1947 odkriva nove tehnologije ter vneto raziskuje materiale. Poslanstvo podjetja je razvoj, izdelava in prodaja visokokakovostnih izdelkov, ki zagotavljajo popolno izkušnjo gibanja, hkrati pa presežejo pričakovanja uporabnikov. Kot strokovnjak za obutev svoje poslovne enote podpira na področju proizvodnje, prodaje ter distribucije obutve. S tekaškimi čevlji Alpina opremlja svetovno uspešne smučarje tekače in biatlonce.

CMP

Cmp je Italijanska znamka nastala leta 2010 vendar njene korenine segajo nazaj vse do leta 1948. Blagovna znamka se ukvarja z izdelavo kvalitetnih oblačil za športne aktivnosti kot tudi prosti čas. Vse do danes se je znamka razširila v mnoge evropske države, prav tako pa je razširila svoj asortima izdelkov za specifične športne panoge.

Karpos

Karpos je priznana blagovna znamka oblačil za pohodništvo ter prosti čas. Njeni začetki segajo v leto 1946. Znamka se lahko v svoji pestri zgodovini pohvali z izdelavo prvih smučarko-tekaških dresiov ter kolesarskih dresov. Kasneje so začeli razvijati tudi visokokvalitetna oblačila za pohodnike ter plezalce ter ekstremne športnike. Vse do danes se je njihova tehnologija razvijala in s tem postala ter ostala vodilna znamka v izdelavi tovrstnih izdelkov.

Atomic

Že od leta 1955, znamka Atomic ustvarja kvalitetne izdelke za vse zimsko-alpinistične športe. Prav tako pa izdelujejo svetovno priznane tekaške smuči, katere lahko opazite tudi v svetovnem pokalu. Znamka v sodelovanju z najboljšimi športniki premika meje kvalitete posameznih artiklov, tako da lahko vsak profesionalni ali rekreativni športnik za svoje potrebe pridobi najbolj kvaliteten izdelek iz najboljših materialov.

Globulonero

Globulonero je znamka, katera ustvarja najkvalitetnejše tekaške rolke. Njihove rolke uporabljajo priznani tekači na smučeh kot tudi rekreativni športniki. Izdelujejo tekaške rolke za drslano/ skate tehniko kot tudi za klasično tehniko teka. Pri izdelkih uporabljajo le najboljše materiale. Od aluminija do kompozitnih mas ter karbona, pri Globuloneru se bo vedno našlo nekaj za vaš okus in potrebe.

KinetiXx

Rokavice KinetiXx

Več kot 90 let stara tradicija podjetja W +R.

Gre za družinsko podjetje iz Nemčije v bližini Studgarta, ki je svojo pot začelo z izdelavo rokavic za izredno zahtevne razmere, kot so dela v servisnih delavnicah, izdelava rokavic za vojaške in policijske potrebe, ter zaščitno opremo. Na tem področju so bili med vodilnimi proizvajalci kar se tiče kakovosti in njihove uporabnosti.

Leta 2018 pa so pod blagovno znamko KinetiXx izdelali rokavice za nordijski in alpski del. Njihove izdelke odlikuje izredna kakovost in lastna proizvodnja v Nemčiji.

Rokavice izdelujejo skupaj z njihovimi najboljšimi športniki, tako da dobijo resnično najboljše informacije kaj se potrebuje in kaj je resnično primerno.

V tem kratkem času so rokavice postale številka ena v nordijskem svetu. Njihovi uporabniki so sama zveneča imena kot npr. Johannes Thingnes Bo, Tarjei Bo, Quentin Filion Maillet, Marte Olsbu Roiseland, Jakov Fak in še mnogi drugi.

Na njihovo kakovost pa prisega zmeraj več različnih športnih klubov (tako teka na smuče, biatlona, smučarskih skokov, kot tudi smučanja in bordanja)

Zavedajo se, da so samo najboljši materiali dovolj dobri za doseganje zastavljenih ciljev in tej viziji sledijo v podjetju. Razvijajo lastne patente in materiale, kar jih dela drugačne od drugih.

Kästle

Leta 1924 je Anton Kästle izdelal prvi par smuči v svoji delavnici wainwright v Hohenemsu v Avstriji – in s tem začel edinstveno zapuščino.

V naslednjih desetletjih so Kästle predstavljali Toni Sailer, sestri Epple, Pirmin Zurbriggen, Tom Stiansen in nešteto drugih smučarskih legend, ki so skupaj osvojili 132 olimpijskih medalj in kolajn v svetovnem pokalu ter si na tej poti ustvarili sledilce po vsem svetu.

Leta 1998 je ikonična blagovna znamka nepričakovano izginila s trga. Toda leta 2007 se je Kästle vrnil na mednarodno smučarsko sceno, zahvaljujoč investicijski skupini pod nadzorom Rudolfa Knünza. Ponovno so pričeli ustvarjati smuči, ki so postavile merilo za celotno industrijo: prenesli so celovito tehnologijo iz tekem in jih uporabili na vseh gorskih smučeh ter razvili prelomni sistem Hollowtech.

Kästle iz leta v leto postavlja impresivne industrijske standarde. In od leta 2015 se je to dogajalo tam, kjer se je vse začelo – v Hohenemsu. Zgodovina je nastala v Avstriji.

Z več kot 30-letnim strokovnim znanjem v tekaškem sektorju svetovnega pokala se je kaestle vrnil na nordijsko sceno z lastno tekmovalno verzijo, s tremi linijami tekaških smuči in smučmi za skoke. Kaestle je tako prvič v zgodovini vzel smuči za tekmovanje svetovnega pokala v serijsko proizvodnjo, s čimer je vsem smučarjem tekačem, ki so osredotočeni na hitrost, na voljo nepremagljiva zmogljivost, največji prenos moči in natančnost.

Vrednote

INOVATIVNOST – Usmerjenost v inovacije in izboljšave. Vodilne znamke na področju inovacij, oblikovanja in razvoja v nordijskih športih. Prizadevanje, da bi športniki vseh ravni dosegli najvišje dosežke.
ODLIČNOST – Odličnost v vsem – produktih, servisu in storitvah. Neizmerna strast za nenehno izboljševanje kakovosti produktov.
TIMSKO DELO – Pošteni odnosi z uporabniki, partnerji, sodelavci. Prizadevanje za ugled in zaupanje z upoštevanjem najvišjih etičnih standardov in ravnanjem.
USPEŠNOST – Prepoznavanje uspehov in nagrajevanje izjemnih dosežkov. Zavedanje odgovornosti pri doseganju ciljev. Zavzemanje za stalno krepitev lastnih blagovnih znamk in izdelkov.