Blagovne znamke

ONE WAY Sport

je finska nordijska športna znamka, ustanovljena leta 2004. Ponuja kakovostne izdelke za nordijske športe (tek na smučeh, nordijsko hojo), kolesarjenje in tek. Kakovost gradijo na izdelkih, kot so smuči, smučarski čevlji, palice iz karbonskih vlaken, tekaške rolke, športna očala, torbe, nahrbtniki, oblačila ter obutev za tek na smučeh in številne druge zimske športe.

Sportful

je italijanska nordijska športna znamka, ustanovljena leta 1972. Sportful je začetek športnih sanj, ciljev in ambicij. Preciznost, kakovost in udobnost je moč znamke, ki je globoko zakoreninjena v kolesarstvu in nordijskih disciplinah. Kvaliteta kolekcije oblačil je zgrajena v domači proizvodnji, ki je dobro podkrepljena s sodelovanjem vrhunskih športnikov. Izdelki pri katerih se lahko prepričamo o kakovosti so spodnje perilo, majice drugega sloja, dresi, pajkice, jakne, hlače, rokavice, kape, nogavice, rutke,.. Njihova glavna prednost je »custom made« izdelki, ki omogoča, da se še bolj približajo udobnosti strank (celoten dizajn oblačil si lahko sami oblikujejo).

Rex the king of ski waxes

je finska blagovna znamka, ena izmed vodilnih proizvajalcev maž in pripomočkov za nego tekaških, ter drugih smuči. Rex oskrbuje državne reprezentance nordijskih in alpskih disciplin že več kot 60 let. Kakovost gradijo na izdelkih, kot so maže za klasične smuči (voski, klistri) in smuči za prosto tehniko (glidri CH, LF, HF, highflor kocke in highflor praški). Rex je privatno podjetje, ki strmi k inovativnosti in produkciji novih vrhunskih izdelkov za pripravo smuči.

Bjorn Daehlie

je norveška blagovna znamka, ki jo je ustanovil uspešni Norveški tekač na smučeh Bjørn Erlend Dæhlie. DÆHLIE je vse od ustanovitve znamke sodeloval z vrhunskimi športniki in je uradni opremljevalec norveške ekipe za tek na smučeh. Za produkte so značilni vrhunski materiali predvsem v smeri dihanja in udobja pri športnih aktivnostih. Ustavarjalci artiklov omogočajo individualno oblikovanje in potisk na športno opremo klubov in športnih ekip.

4KAAD

je skandinavska blagovna znamka, katere ekipa je postavila na noge podjetje, kot je ONE WAY. Izdelujejo produkte za najbolj znane nordijske znamke. Njihovi glavni izdelki so vrhunske palice za tek na smučeh in oprema za nordijsko hojo ter druge aktivnosti v naravi.

Salomon

Je francoska blagovna znamka, ki ima sedež v mestu Annecy. Je Evropska vodilna znamka v prodaji opreme za športne aktivnosti. Salomon je v EU pridružen organizaciji Amer sport, ki vodi tudi distribucijo blagovnih znamk Atomic, Wilson, Precor, Sport Tracker, Suunto in Arc’teryx. Salomon izdeluje tudi opremo za tek na smučeh in so se v letih 2018 in 2019 postavili ob bok konkurenčnim blagovnim znamkam, kot so Fischer, Rossignol, Madshus. V svetovnem pokalu nordijskih športov vse več tekmovalcev uporablja njihove smuči, saj je njihova prednost odlična stabilizacija, dobra opora robnika pri odrivu, hkrati pa nam večja trdota konstrukcije prinese boljšo odzivnost. Nudijo širok izbor modelov, kar pomeni, da se za vsakega nadobudnega tekača najde prava smučka.

Vrednote

INOVATIVNOST – Usmerjenost v inovacije in izboljšave. Vodilne znamke na področju inovacij, oblikovanja in razvoja v nordijskih športih. Prizadevanje, da bi športniki vseh ravni dosegli najvišje dosežke.
 
ODLIČNOST – Odličnost v vsem – produktih, servisu in storitvah. Neizmerna strast za nenehno izboljševanje kakovosti produktov.
 
TIMSKO DELO – Pošteni odnosi z uporabniki, partnerji, sodelavci. Prizadevanje za ugled in zaupanje z upoštevanjem najvišjih etičnih standardov in ravnanjem.
 
USPEŠNOST – Prepoznavanje uspehov in nagrajevanje izjemnih dosežkov. Zavedanje odgovornosti pri doseganju ciljev. Zavzemanje za stalno krepitev lastnih blagovnih znamk in izdelkov.