Kdo smo

Petra Majdič

Upajte si sanjati svoje sanje!
„Verjamem, da če ti ni uspelo doseči cilja -ali nisi dovolj dolgo vztrajal ali pa nisi dovolj velikokrat poizkusil.“
Več o Petri...

Dobra volja in predanost sta vodilo na poti življenja nekdanje vrhunske tekmovalke v teku na smučeh, trikratne športnice leta, Slovenke leta in mame. Njena športna pot je bila prelita z znojem, solzami sreče in grenkobe, in predvsem s premikanjem meja.

Petra Majdič je najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. V svetovnem pokalu je osvojila 24 zmag, od tega kar 20 v šprintu, kar jo uvršča na drugo mesto najboljših šprinterk v zgodovini svetovnega pokala. Bila je prva slovenska tekačica z zmago v svetovnem pokalu, prva z medaljo iz svetovnih prvenstev ter prva, ki je medaljo osvojila na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010. Saj se še spominjate legendarnih tekov, ko je Petra kljub padcu, petimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom spisala »bronasto zgodbo vredno zlata«?!

Leta 2007 je prejela tudi Bloudkovo nagrado tj. najvišje državno priznanje na področju športa.  Na olimpijskih igrah v Vancouvru je poleg medalje dobila tudi nagrado Terryja Foxa. Leta 2011 je bila poleg Francija Petka imenovana za ambasadorko svetovnega nordijskega prvenstva v Planici 2017.

S svojo nalezljivo predanostjo, vero v uspeh ter dobro voljo je vodila sodelavce skozi nenehna dokazovanja na domači in mednarodni javnosti, pri sponzorjih, konkurenci, na sam svetovni vrh.

Petra svoje znanje in pozitivno energijo nesebično prenaša na sodelavce v timu, partnerje, vse, ki so željni novega znanja in bi želeli uživati v teku na smučeh. Po zaključku kariere velik del časa posveča organizacijam team building dogodkov za podjetja in motivacijskim predavanjem. Sodelavci ji pravijo »vulkan idej«.

V življenju za svoj največji dosežek štejem, da sem dokazala, da za uspeh ni pomembno od kod prihajaš in koliko imaš denarja – pomembno je, da imaš željo! In to je tudi moje vodilo na poslovni poti ter pri vseh tečajih in aktivnostih, ki jih s pomočjo vrhunskih strokovnjakov vodim.

Prijatelji bi me opisali kot: pozitivno, srčno, izjemno predano, energično, vedno pripravljeno prisluhniti in pomagati

Športni uspehi:

 • 3. mesto olimpijske igre Vancouver 2010
 • Srebro (Sapporo 2007) in bron (Oslo 2011) s svetovnega prvenstva  v šprintih
 • 3x mali kristalni globus za najboljšo šprinterko sezone
 • 24 zmag v svetovnem pokalu
 • 47 uvrstitev na oder za zmagovalce

Usposobljenost:

 • Demonstratorka nordijske hoje in teka na smučeh

Matjaž Gorjanc

Če ne poizkusiš, nikoli ne boš vedel. (If you never try, you will never know)
„Sprejmite izziv. Le tako boste začutili veličino uspeha.“
Kontakt: matjaz@nordic.si
M: 051/606 720
Več o Matjažu...

Matjaž je nekdanji reprezentant teka na smučeh in diplomant Fakultete za Varnostne vede.

S tekom na smučeh se bolj ali manj aktivno ukvarja že od svojega osmega leta starosti. Zanj ga je navdušil vzgojitelj športne vzgoje v osnovni šoli. Že kot osmošolec je bil Matjaž predan športu in dosegal dobre rezultate na krosih in atletskih tekmovanjih. Sledilo je 13 let treniranja teka na smučeh, ki so mu prinesla tudi veliko odličnih rezultatov.

Med študijem na Fakulteti za Varnostne vede se je profesionalna kariera  v teku na smučeh zaključila, a je kljub temu ostal tesno povezan s tem lepim športom tako da je postal pomočnik trenerja mlajše ekipe teka na smučeh v domačem klubu.

V trinajstih letih si je nabral veliko znanja in izkušenj, ki jih z veseljem deli z drugimi. Še vedno pa se udeležuje tudi številnih športno-rekreacijskih dogodkov, da ostaja v formi.

Leta 2013 se je priključil teamu Nordic by Petra Majdič, kjer med drugim skrbi za komunikacijo B2B kupcev, organizacijo-vodenje trgovine, izvajanje tečajev, servis smuči, …

V življenju cenim: iskrenost, delavnost, spontanost in ljudi, ki si upajo poizkusiti nekaj, kar ni v njihovem življenjskem planu (»Če ne poizkusiš, ne veš!«)

Prijatelji bi me opisali kot:  pozitivno, »s športom obsedeno« osebo, ki rada sledi nezačrtanim potem in se poda v nove izzive.

Športne aktivnosti in uspehi:

 • 13 let teka na smučeh na tekmovalni ravni
 • 18. mesto mladinsko svetovno prvenstvo, Turčija
 • 20. mesto mladinsko svetovno prvenstvo, Turčija
 • 26. mesto tekma FIS, Švedska
 • 67. mesto svetovni pokal, Rogla
 • več uvrstitev med najboljše tri v celinskem tekmovanju

Usposobljenost:

 • U2 nordijska hoja
 • U2 tek na smučeh

Jan Dovč

Pusti ta svet vsaj za spoznanje lepši kot si ga prejel
Lord Robert Baden-Powell, ustanovitelj skavtov
Kontakt: jan@nordic.si
M: 051/606 740
Več o Janu...

Jan je nekdanji reprezentant Atletske in Orientacijske zveze Slovenije. Je diplomirani kineziolog in magister profesor športne vzgoje.

Svojo športno pot je začel s košarko, ob koncu osnovne šole pa je presedlal v atletske vode, kjer je dosegel številne uspehe. Za seboj ima več kot 20 nazivov državnega prvaka na razdalji srednjih in dolgih prog. Je udeleženec svetovnega mladinskega prvenstva v Talinu in kvalifikacij za mladinske olimpijske igre v Moskvi.

Leta 2012 se je, po doseženem nazivu evropskega mladinskega klubskega prvaka v teku na 3000m zapreke, odločil, da svojo športno pot nadaljuje v orientacijskem teku, saj mu je ta predstavljal večji izziv. Svoj prosti čas namenja tudi kolesarjenju in teku na smučeh. Ker je že 17 let skavt, prostor blizu njegovega srca zavzema čudovita slovenska narava in predvsem gore.

Po diplomi iz kineziologije na Fakulteti je leta 2020 zaključil magistrski študij za profesorja športne vzgoje. Na fakulteti za šport je pridobil nazive učitelja teka na smučeh in nordijske hoje.

Na svoji 18 let dolgi športni poti je pridobil veliko izkušenj s številnimi športi. Na Fakulteti za šport so ga zelo zanimali kar najboljši načini prenosa informacij na vadečega. Veliko prostega časa posveti svoji družini. V službo po navadi pride s kolesom.

V letu 2018 se je priključil teamu Nordic by Petra Majdič, kjer med drugim skrbi za komunikacijo s strankami, izvedbo vadb in teambuildingov, skrbi za spletno stran, Facebook, poskrbi za servis smuči …

V življenju cenim: družino, iskrenost, poštenje, naravo, čas zase.

Prijatelji bi me opisali kot: osebo, ki ima rada izzive in ji spremembe niso težava.

Športne aktivnosti in uspehi:

 • 6 let tekmovanj v košarki, 6 let tekmovanj v atletiki, 7 let tekmovanj v orientacijskem teku
 • 6. mesto – kvalifikacije za mladinske olimpijske igre, Moskva 2010
 • 1. mesto  – Evropsko klubsko prvenstvo, Ljubljana 2012
 • 1. mesto – Alpe Adria 2010, Pordenone
 • 2. mesto –  4 city turnament, Osijek 2011
 • več kot 20 nazivov državnega prvaka v atletiki
 • 6 nazivov državnega prvaka v orientacijskem teku

Usposobljenost:

 • diplomant kineziologije na Fakulteti za šport
 • učitelj teka na smučeh in nordijske hoje
 • maser z NPK

Kaja Remic

Tvoja vibracija ustvarja tvojo situacijo“
Tjaša Dorelay
Več o Kaji...

Kaja zaključuje študij fizioterapije in v trgovini pomaga že nekaj let.

Po duhu je športnica, saj poleg jahanja konj redno hodi v fitnes, navdušilo pa jo je tudi cestno kolesarstvo. Tek na smučeh je spoznala preko svojega partnerja, kateri je takrat tekmoval v biatlonskih vrstah.

Redno jo lahko srečujete na sejmih po Sloveniji, kjer vam bo z dobrimi nasveti pomagala najti pravo opremo za vas. Prav tako pa skrbi za naše sponzorirane športnike ter spletno platformo Instagram.

V življenju cenim: iskrenost, delavnost, sprejemanje drug drugega in individualnost vsakega posameznika, ki se jo ne boji pokazati

Prijatelji bi me opisali kot:  delavno, rahlo trmasto, nasmejano in dobro voljno.