Kdo smo

Petra Majdič

Direktorica
Upajte si sanjati svoje sanje!
„Verjamem, da če ti ni uspelo doseči cilja -ali nisi dovolj dolgo vztrajal ali pa nisi dovolj velikokrat poizkusil.“

Dobra volja in predanost sta vodilo na poti življenja nekdanje vrhunske tekmovalke v teku na smučeh, trikratne športnice leta, Slovenke leta in mame. Njena športna pot je bila prelita z znojem, solzami sreče in grenkobe, in predvsem s premikanjem meja.

Petra Majdič je najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. V svetovnem pokalu je osvojila 24 zmag, od tega kar 20 v šprintu, kar jo uvršča na drugo mesto najboljših šprinterk v zgodovini svetovnega pokala. Bila je prva slovenska tekačica z zmago v svetovnem pokalu, prva z medaljo iz svetovnih prvenstev ter prva, ki je medaljo osvojila na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010. Saj se še spominjate legendarnih tekov, ko je Petra kljub padcu, petimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom spisala »bronasto zgodbo vredno zlata«?!

Leta 2007 je prejela tudi Bloudkovo nagrado tj. najvišje državno priznanje na področju športa.  Na olimpijskih igrah v Vancouvru je poleg medalje dobila tudi nagrado Terryja Foxa. Leta 2011 je bila poleg Francija Petka imenovana za ambasadorko svetovnega nordijskega prvenstva v Planici 2017.

S svojo nalezljivo predanostjo, vero v uspeh ter dobro voljo je vodila sodelavce skozi nenehna dokazovanja na domači in mednarodni javnosti, pri sponzorjih, konkurenci, na sam svetovni vrh.

Petra svoje znanje in pozitivno energijo nesebično prenaša na sodelavce v timu, partnerje, vse, ki so željni novega znanja in bi želeli uživati v teku na smučeh. Po zaključku kariere velik del časa posveča organizacijam team building dogodkov za podjetja in motivacijskim predavanjem. Sodelavci ji pravijo »vulkan idej«.

V življenju za svoj največji dosežek štejem, da sem dokazala, da za uspeh ni pomembno od kod prihajaš in koliko imaš denarja – pomembno je, da imaš željo! In to je tudi moje vodilo na poslovni poti ter pri vseh tečajih in aktivnostih, ki jih s pomočjo vrhunskih strokovnjakov vodim.

Prijatelji bi me opisali kot: pozitivno, srčno, izjemno predano, energično, vedno pripravljeno prisluhniti in pomagati

Športni uspehi:

 • 3. mesto olimpijske igre Vancouver 2010
 • Srebro (Sapporo 2007) in bron (Oslo 2011) s svetovnega prvenstva  v šprintih
 • 3x mali kristalni globus za najboljšo šprinterko sezone
 • 24 zmag v svetovnem pokalu
 • 47 uvrstitev na oder za zmagovalce

Usposobljenost:

 • Demonstratorka nordijske hoje in teka na smučeh

Matjaž Gorjanc

Poslovodja, Vodja ekipe
Če ne poizkusiš, nikoli ne boš vedel. (If you never try, you will never know)
„Sprejmite izziv. Le tako boste začutili veličino uspeha.“
Kontakt: matjaz@nordic.si
M: 051/606 720

Matjaž je nekdanji reprezentant teka na smučeh in diplomant Fakultete za Varnostne vede.

S tekom na smučeh se bolj ali manj aktivno ukvarja že od svojega osmega leta starosti. Zanj ga je navdušil vzgojitelj športne vzgoje v osnovni šoli. Že kot osmošolec je bil Matjaž predan športu in dosegal dobre rezultate na krosih in atletskih tekmovanjih. Sledilo je 13 let treniranja teka na smučeh, ki so mu prinesla tudi veliko odličnih rezultatov.

Med študijem na Fakulteti za Varnostne vede se je profesionalna kariera  v teku na smučeh zaključila, a je kljub temu ostal tesno povezan s tem lepim športom tako da je postal pomočnik trenerja mlajše ekipe teka na smučeh v domačem klubu.

V trinajstih letih si je nabral veliko znanja in izkušenj, ki jih z veseljem deli z drugimi. Še vedno pa se udeležuje tudi številnih športno-rekreacijskih dogodkov, da ostaja v formi.

Leta 2013 se je priključil teamu Nordic by Petra Majdič, kjer med drugim skrbi za komunikacijo B2B kupcev, organizacijo-vodenje trgovine, izvajanje tečajev, servis smuči, …

V življenju cenim: iskrenost, delavnost, spontanost in ljudi, ki si upajo poizkusiti nekaj, kar ni v njihovem življenjskem planu (»Če ne poizkusiš, ne veš!«)

Prijatelji bi me opisali kot:  pozitivno, »s športom obsedeno« osebo, ki rada sledi nezačrtanim potem in se poda v nove izzive.

Športne aktivnosti in uspehi:

 • 13 let teka na smučeh na tekmovalni ravni
 • 18. mesto mladinsko svetovno prvenstvo, Turčija
 • 20. mesto mladinsko svetovno prvenstvo, Turčija
 • 26. mesto tekma FIS, Švedska
 • 67. mesto svetovni pokal, Rogla
 • več uvrstitev med najboljše tri v celinskem tekmovanju

Usposobljenost:

 • U2 nordijska hoja
 • U2 tek na smučeh

Neža Rupnik

Strokovna svetovalka, vaditeljica

‘’If it’s not good, then make it good.’’

Kontakt:
M: 051/ 606 740
 

Neža je nekdanja članica mladinske reprezentance v smučarskem teku in diplomantka na Ekonomski fakulteti.

S smučarskim tekom se je ukvarjala 12 let, nato pa je kariero zaradi poškodbe zaključila in se podala v trenerske vode. 5 let je vodila skupino cicibanov v tekaško smučarskem klubu Jub Dol.

Še vedno je tesno povezana s športom. Rada se udeleži različnih rekreativnih tekmovanj v krosu in kakšne tekme slovenskega pokala v teku na smučeh.

Poleg smučarskega teka se ukvarja še z animacijo otrok, gorskim kolesarjenjem, hojo v hribe in vožnjo z motorjem.

V življenju cenim: prijatelje, srečo in sončne dni

Prijatelji bi me opisali kot: prijazna, nasmejana, komunikativna in vsestranska

Športne aktivnosti in uspehi:

 • 4x zmagovalka Slovenskega pokala
 • 11. mesto kontinentalni pokal, Avstrija
 • 24. mesto kontinentalni pokal, Planica
 • 25. mesto kontinentalni pokal, Švica
 • 26. mesto kontinentalni pokal, Nemčija

Usposobljenost:

 • U2 tek na smučeh
Upload Image...

Andrej Mikuž

Trener, inštruktor

‘’If opportunity doesn’t knock, build a door.’’ (Milton Berle)

 

Andrej je učitelj nordijske hoje in teka na smučeh, ki kot zunanji izvajalec pomaga k boljšim ciljem Nordic teama.

S športom se je začel ukvarjati že pri zgodnjih letih in si tako v obdobju 18  let športno – rekreacijskih dogodkov nabral številno izkušenj.

Zavidljive rezultate in odličja je dosegel v Slovenskem pokalu rekreativnih tekov, v pokalu Primorskih gorskih tekov in rekreativnem pokalu Primorskih tekov. Udeležil pa se je tudi Slovenskega pokala v gorskem teku. V vseh letih je štartal več pol maratonov ter v zgodnjih letih odtekel maratona. Tek na smučeh ga je spremljal skozi vsa leta v zimskem obdobju.

Želja po znanju in predaji znanja ga je vodila do izobraževanja učitelja teka na smučeh ter učitelja nordijske hoje. Svoje izkušnje in znanje že več let predaja dalje mlajšim in starejšim generacijam kot vaditelj športnih aktivnosti. Ima lasten servis alpskih in tekaških smuči, kot sam pravi, pa je največ servisnih izkušenj pridobil v TSK Logatec, kjer je pomagal pri pripravi tekmovalnih tekaških smuči. 

V življenju cenim: prijatelje, poštenost, iskrenost, delavnost (>>Brez nič, ni nič<<)

Prijatelji bi me opisali kot: delovnega, nasmejanega, neustavljivega, zanesljivega

Usposobljenost:

 • U2 nordijska hoja
 • U2 tek na smučeh
 • Maser klasične masaže
 • Maser športne masaže