Tek na smučeh

Pozdravljeni na prijavi na tečaje teka na smučeh pri ekipi Petre Majdič

Po prijavi vas bomo kontaktirali najkasneje v sredo ali četrtek pred sobotnim tečajem.

V obdobju od januarja 2021 do marca 2021 bomo izpeljali pester izbor tečajev teka na smučeh na Pokljuki, Jezerskem, Rogli in v Ratečah (Planici). V primeru ugodnih snežnih razmer bomo organizirali tečaje tudi v Ljubljani in bližnji okolici.

Vabimo vas, da se prijavite in naredite prve korake oziroma izpopolnite svoje znanje teka na smučeh pod vodstvom izkušenih inštruktorjev, nekdanjih tekmovalcev in reprezentantov SLO SKI Team-a z licenco ZUTS.

OPIS TEČAJEV:

Skupinski začetni tečaj – klasična ali drsalna tehnika …  Namenjen začetnikom ter tistim, ki še nikdar niste tekli na smučeh.  Na tečaju se boste seznanili z osnovno opremo in zakonitostmi zdravega načina življenja, ogrevalnimi vajami tekačev na smučeh, ter osnovami tehnik elementov teka na smučeh (klasična ali drsalna/prosta tehnika). S pomočjo številnih zabavnih iger in vaj se boste v sproščenem vzdušju privadili  na opremo ter vzpostavili ravnotežje, osvojili drsanje, spust, … in vse, kar je potrebno, da se boste lahko po zaključku tečaja suvereno samostojno podali v smučino.

Skupinski nadaljevalni tečaj – klasična ali drsalna tehnika … Namenjen rekreativcem oziroma vsem, ki želite izboljšati svojo tehniko teka na smučeh ali preprosto obnoviti svoje znanje. Na tečaju se boste seznanili z opremo in zakonitostmi zdravega načina življenja, ogrevalnimi vajami tekačev na smučeh, ter specifičnimi elementi teka na smučeh (klasična ali drsalna/prosta tehnika). Osnovne elemente bomo nadgradili, tako da se boste lahko po zaključku tečaja uspešno podali tudi na bolj zahtevne terene.

Tečaji potekajo v dopoldanskem času. Skupniski tečaji trajajo 3 šolske ure z vmesnim krajšim odmorom. Izvajajo se v majhnih skupinah s  4-8 tečajniki, kar omogoča fleksibilnost, kvalitetno delo ter osebni pristop. Individulani tečaj (1-3 osebe) traja 1,5 šolske ure.

Po dogovoru organiziramo tudi individualni tečaj klasične in/ali drsalne tehnike (1-3 osebe), kjer se prilagodimo znanju, potrebam in željam tečajnikov ter družinski tečaj (2 odrasla, 2-3 otroci).

CENIK TEČAJEV:

Skupinski 3-urni tečaji: 30 EUR/osebo oz. 36 EUR/osebo na Pokljuki s kosilom (minimalno št. tečajnikov: 4)
Individualni 1-urni tečaji:  30 EUR/osebo (maksimalno št. tečajnikov: 3)

V primeru da se tečaj izvaja na lokacijah kjer se plača uporabnina prog je potrebno plačilo karte urejevalcu prog na sami lokaciji (po navadi v višini 5€ za dnevno karto).

  PRIJAVNICA

  Opomba 1: Skupinski tečaji bodo organizirani ob minimalno 4 prijavljenih osebah. V skupini je od 4 do 8 tečajnikov.

  Opomba 2: Termin po dogovoru

  Prosimo vnesite željeni termin (datum) in kraj (Pokljuka, Rogla, Rateče oz. Planica), ter čas trajanja (1h, 2h, 3h). Po oddaji prijave vas bomo kontaktirali po telefonu in se dogovorili o vsem.  Opomba: V primeru neugodnih vremenskih razmer (pomanjkanja snega in neurejenih prog) bomo tečaj poskušali prestaviti v drug kraj oz. na drug termin. O vsaki spremembi vas bomo obvestili najmanj 24 ur pred pričetkom tečaja po elektronski pošti in telefonu.


  PRIPELJI PRIJATELJA

  V družbi lažje premagujemo pot in uresničujemo cilje! Za tečaj navdušite prijatelja, partnerja in/ali znanca in se tečaja udeležite v dvoje.


  ZAKLJUČENE SKUPINE

  Če ste zaključena skupina z najmanj 6 člani, nas prosim kontaktirajte direktno na info@nordic.si oziroma pokličite na 051/ 606 720 (Matjaž) ali 051/ 606 740 (Jan).
  Prisluhnili bomo vašim željam in vam pripravili tečaj po meri.