Obvestilo!

Biatlonci na zadnje priprave pred novo sezono

V prostorih Smučarske zveze Slovenije se je danes predstavila slovenska biatlonska reprezentanca, ki jutri zjutraj odhaja na zaključni del priprav pred začetkom zimske sezone 2014/2015. Naše športnike in športnice bo gostil Idre na Švedskem, ki bo v naslednjih dneh pripravljalna baza, predvsem zato, ker tam vladajo precej boljši pogoji za treninge in ker bodo ti lahko bolj kakovostni tudi zaradi manjše gneče. Poleg tega je ekipa lahko izkoristila tudi letalske karte, ki bi jih pripeljale na tekme v Oestersund, tako da se je spremenil samo datum odhoda.

Švedsko prizorišče bo v nedeljo, 30. novembra, kot uvod v sezono, gostilo mešano štafeto, v naslednjih šestih dneh pa se bodo zvrstile še posamične, šprinterske in zasledovalne preizkušnje. Sezona bo kot vedno dolga in naporna, najpomembnejša dela le-te pa predstavljata lov za odličji v Kontiolahtiju in seveda tekme na Rudnem polju, kjer bo na stopničke poskušala priti tudi Teja Gregorin. »Vrhunec sezone bo poleg Pokljuke tudi svetovno prvenstvo na Finskem. Med temi tekmami pa je dovolj časa, da bom formo uspela dvigniti na najvišjo raven za obe preizkušnji,« je dejala naša najboljša biatlonka in še dodala, da se ne bo osredotočila na skupni seštevek temveč raje na posamične tekme.

Jakov Fak, najuspešnejši slovenski tekmovalec zadnjih let, se prav tako veseli prvih preizkušenj med svetovno elito: »Stvari so super, saj nimam nobenih težav z zdravjem in poškodbami. Nikogar se ne bojim in vem, da lahko premagam vsakogar.« Glavni trener Uroš Velepec pa je o zadnjih treningih ter o razlogu za selitev na sever rekel: »Nikjer drugje ni snega. Delali smo dobro, zima pa bo pokazala ali smo pri tekmovalcih dosegli napredek. Vsi smo že malo nestrpni, da končno pridemo na sneg. Pri treningu streljanja je bilo največ sprememb, upam, da se bo to videlo na tekmah.«

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja