Obvestilo!

Čebaškova s 3. časom kvalifikacij a smolo v četrtfinalu

Drugi dan Tour de Skija je minil v znamenju šprinta v prosti tehniki. Alenka Čebašek je s 3. časom kvalifikacij obetala vrhunsko predstavo, a je v četrfinalu imela ogromno smole, saj se je v ciljni ravnini zapletla s Francozinjo in izgubila upanje za nadaljnje boje. Čebaškova je na koncu zasedla 21. mesto, v razvrstitvi Toura pa je po dveh preizkušnjah na 10. mestu.

1,5 km dolg šprint je postregel z dinamičnim dogajanjem tako v ženskih kot moških bojih. V ženski konkurenci je nepričakovano zmagala Švedinja Hanna Erikson, ki je bila v kvalifikacijah šele na 24. mestu. Drugo mesto je zasedla Nemka Denise Herrmann ter tretje Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg. Vodilna v skupnem seštevku Toura in svetovnega pokala Norvežanka Marit Bjorgen je v finalu končala na 5. mestu. Druga slovenska predstavnica Barbara Jezeršek je obtičala v kvalifikacijah na 40. mestu ter za dobre 4 sekunde zgrešila nadaljnje boje. Pri moških je zmago slavil Šved Calle Halfvarsson pred Italijanom Federicom Pellegrinom in Norvežanom Martinom Johnsrud Sundbyem. Boštjan Klavžar je tekmovanje zaključil na 51. mestu.

“Danes sem bila zelo močna, škoda zapleta, saj sem imela res lepo priložnost. Zaradi vetra sem tekla v zavetrju Francozinje, v ciljni ravnini sem hotela iti naprej, a me je spretno zapirala, potem pa sva se zapletli in padli. Grem še poizkusit v Švico in v Toblach”, je povedala Čebaškova.

“Alenka je danes imela smolo, vidi se, da je močna, a to je pač šprint. Na progi so bile spremenljive razmere od skupine do skupine, od vetra, sneženja, skratka neprijetno vreme. Z Alenko gremo še v Švico in Toblach potem bomo videli ali bo nadaljevala s Tourom, Barbara po dveh kratkih razdaljah še ni prišla do izraza, Klavžar pa je danes nastopil kar solidno, zato tudi on nadaljuje s Tourom vsaj še v Švici, kjer je bolj sprinterska proga”, povedal glavni trener Marko Gracer.

Danes se tekaška karavana seli v švicarski Lenzerheide, kjer bo na Silvestrovo ponovno šprinterska preizkušnja v prosti tehniki.

Rezultati: Ženske: Sprint prosto>>>
Rezultati: Moški: Sprint prosto>>>

Vrstni red TOUR DE SKI: Ženske
Vrstni red TOUR DE SKI: Moški

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja