Obvestilo!

Einfaltova 26. na distanci

Falun – Današnjo 10 km distanco v prostem slogu s posamičnim štartom je v kaotičnih razmerah z obilnim sneženjem dobila domačinka Charlotte Kalla, ki si je naslov svetovne prvakinje pritekla s kar 41 sekundami prednosti pred srebrno Američanko Jessico Diggins. Bron si je pritekla prav tako Američanka Caitlin Gregg (+46,9), ki do sedaj ni imela vidnejših rezultatov, ne v svetovnem pokalu in ne na svetovnih prvenstvih.

Lea Einfalt (+2:07,9) je v njeni paradni disciplini osvojila 26. mesto, Katja Višnar (+2:50,6) pa 36. mesto.

“Sem zadovolja, a je bilo zelo težko, med tekmo je začelo snežiti, tako da so bili v drugem krogu zelo težki pogoji, malo se mi že pozna utrujenost, želela sem priti tudi kakšno mesto višje, a si ne morem nič očitat, ker sem dala res vse od sebe. V veliko pomoč so bili tudi številni navijači na najbolj strmih klancih, ko je bilo najtežje,” je Einfaltova komentirala današnji nastop.

“Pogoji so bili prvi krog dobri, v drugem krogu je bilo težko teči, začelo je snežiti, smučina je bila počasnješa, vseeno sem prišla do cilja, sem se potrudila in dala vse od sebe, s svojim tekom sem zadovoljna,” je povedala Višnarjeva.

Obilne snežne padavine, ki so se razbohotile v drugem delu tekmovanja so povzročile popoln polom norveških tekačic, saj je najboljša Wengova osvojila šele 22. mesto, vodilna v skupnem seštevku svetovenga pokala Bjorgnova se je uvrstila za našo Einfaltovo, na 31. mesto.

Jutri je v Falunu za dekleta prost dan, že v četrtek pa bo na sporedu štafetna preizkušnja 4x5km.

Rezultati>>>

Vir: sloski.si
Foto: Gepa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja