Obvestilo!

Fabjanova v finalu, vse Slovenke v točkah

Švicarski Davos je bil danes srečni kraj za naše reprezentantle v teku na smučeh. Vse 4 tekmovalke so se uvrstile v izločilne boje. Vesna Fabjan je z uvrstitvijo v finale poskrbela za navijaško napetost vse do konca, ko je prečkala ciljno črto kot 5. Katja Višnar je s 7. kvalifikacijskim časom obstala v četrtfinalu in nato sovojila končno 14. mesto. Alenka Čebašek je po 8. času kvalifikacij v 5. Četrtfinalni skupini osvojila 4. mesto in nato končala dve mesti za Višnarjevo, na 16. mestu. Debitantka Nika Razinger je s končnim 26. mestom osvojila svoje prve točke za svetovni pokal s sicer 16. časom kvalifikacij.

Nepremagljiva je bila ponovno včerajšnja zmagovalka Norvežanka Marit Bjorgen, pred Američanko Kikkan Randall in Nemko Denise Herrmann.

Višnarjeva sicer ni bila zadovoljna s končnim izkupičkom “Danes ni bilo dobro, v zadnjem ovinku sem izgubila boj za naprej, dala sem prostor sotekmovalkam in s tem je bil dan zame končan. Take napake niso fajn, nisem zadovoljna, edino kar šteje je dobra forma,” je povedala Katja.

Debitantka Razingerjeva je bila nad prvimi »pikami« več kot presenečena ” Po tihem sem upala, da bom blizu trideseterice, a zdaj sem več kot vesela, ful je fajn tekmovat s puncami, ki so najboljše. Rabim še kilometrino za svetovni pokal, ker me je v drugem krogu že pobralo, drugače sem pa zelo zadovoljna, noro je.”

Rezultati kvalifikacij
Rezultati finala

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja