Fak z zmago, Gregorinova pa s 4. mestom navdušila v oblačilih One Way

Jakov Fak je v Hochfilznu z izjemnim tekom v finišu zmagal na zasledovalni tekmi biatloncev. Slovenski dan v Hochfilznu je s 4. mestom zaokrožila še Teja Gregorin. Pokljuka vabi!

Na zadnjem vzponu se je znebil tekmecev, priključek je držal le Dmitrij Mališko, ki pa je moral na koncu priznati premoč. Fak je prišel v cilj z devetimi desetinkami prednosti: “Glede na to, da sem na začetku tekel sam, sem moral teči bolj taktično, saj nisem imel nobenega zavetrja. Na koncu se je tekma izšla, kot sem si zamislil. Pokazal sem svoj talent tudi v svetovnem pokalu, kar sem si močno želel in včasih zaradi tega tudi pregorel.”

Spočit v zadnji krog
Trener Uroš Velepec, ki je na zadnjem vzponu Faka zagreto spodbujal, je med tekom proti zmagovalnemu odru navdušeno in zadihano povedal: “Jakov je danes tekmoval tako, kot je treba. Dokazal je, da je tekmovalec, ki je zrel za takšne tekme. Na zadnjem streljanju je sicer tudi zgrešil, a je šel v zadnji krog zelo spočit. Potem je samo še naredil tisto, kar zna.”

Na prvih dveh strelskih postankih brezhiben
Fak, tretji na petkovem šprintu, je bil na prvih dveh streljanjih brezhiben in je prevzel vodstvo. Na tretjem strelskem postanku je moral slovenski tekmovalec enkrat v kazenski krog, tako da je zdrsnil na četrto mesto. Tudi na zadnjem streljanju je Fak enkrat zgrešil, a na njegovo srečo so bili konkurentje prav tako nervozni.

Tehnično gledano je to druga zmaga
To je res sijajna napoved pred tekmami na Pokljuki, ki bodo od 13. do 16. decembra. Fak je bil v lanski sezoni svetovni prvak in ker tekme SP-ja štejejo tudi za svetovni pokal, je “tehnično gledano” današnja zmaga njegova druga.

Bauer v drugi polovici tekme nenatančen
Na stopnice za zmagovalce sta se prebila še Rus Dmitrij Mališko, ki je bil po šprintu enajsti in vodilni v svetovnem pokalu Francoz Martin Fourcade. Nastopil je tudi Klemen Bauer, ki je na začetku dobro streljal, na koncu pa s šestimi zgrešenimi streli osvojil 34. mesto.

Natančna Teja tik za stopničkami
Izjemen slovenski biatlonski dan se je nadaljeval tudi med biatlonkami, kjer je s 4. mestom zablestela Teja Gregorin. Zasledovalno tekmo je 32-letna Ihanka začela kot sedma, nato pa se predvsem z natančnim streljanjem stoje, ko je podrla vseh 10 tarč, vpletla v boj za stopničke. V četveroboju za 2. mesto je bila Gregorinova tretja, skupaj pa je zasedla “nehvaležno” četrto mesto, kar je tretja najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu v že 10-letni karieri najboljše slovenske biatlonke.

V finišu ugnala Domračevo
Prvič v karieri je zmago slavila 23-letna Norvežanka Synnoeve Solemdal, ki je začela tekmo kot četrta. Z enim zgrešenim strelom na prvem streljanju si je na koncu Solemdalova pritekla pol minute naskoka pred četverico: Tora Berger, Kaisa Mäkärainen, Teja Gregorin in Olga Domračeva. V finišu je Slovenka, ki je od 20 strelov zgrešila le enkrat, ugnala izvrstno Belorusinjo, za stopničkami pa je zaostala za 5 sekund.

“Uresničile so se mi želje. Včeraj sem dejala, da si želim vsaj ostati na sedmem mestu. Mislim, da je bila tekmo zelo lepa. Od štarta do cilja sem imela dober tempo, saj me na progi ni “pobiralo”. Zelo sem vesela tudi zato, ker sem na koncu zbrala še toliko moči, da sem uspela “prešprintati” Domračevo,” je bila s 4. mestom srečna Gregorinova.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja