Jakov Fak v oblačilih OW na stopničkah v Hochfilznu v biatlonskem šprintu!

Jakov Fak je na šprinterski biatlonski preizkušnji v Hochfilznu osvojil tretje mesto. Zgrešil je enkrat in za najhitrejšim Andreasom Birnbacherjem zaostal za 14 sekund.

To so njegove druge stopničke na šprinterski tekmi svetovnega pokala. Drugi je bil Francoz Martin Fourcade, ki se mu je zmaga izmuznila le za štiri desetinke. Nemec je zadel vseh deset tarč, Francoz pa je zgrešil eno. Točke je med Slovenci s 26. mestom osvojil še Klemen Bauer, ki ni pokril dveh tarč.

“Na začetku tekme sem imel težave z ramo, tako da nisem začel teči tako hitro. Proti koncu sem moral stisniti zobe in se boriti do samega cilja. S tem rezultatom sem lahko precej zadovoljen, sploh glede na uvrstitev iz Östersunda. Jutri ciljam na visoko mesto. Upam, da bo vse potekalo po načrtih,” je dejal Fak. Sobotna zasledovalna tekma se bo začela ob 12.45.

Gregorinova med deseterico
Za še en odličen izid je v ženski konkurenci poskrbela Teja Gregorin, ki je z enim zgrešenim strelom končala na sedmem mestu. Zmagala je Belorusinja Darja Domračova pred Finko Kaiso Mäkäräinen in Norvežanko Toro Berger. Poleg Gregorinove se je na zasledovalno tekmo, ki bo jutri ob 15. uri, uvrstila še Andreja Mali (54.).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja