Obvestilo!

Katja Višnar 2. v sprintu za svetovni pokal

Lahti – Katja Višnar je na sprinterski tekmi za svetovni pokal osvojila “nepričakovano” 2. mesto. V finalu sprinta v prosti tehniki sta tako Blejka kot Vesna Fabjan odločno krenili v napad na stopničke. Fabjanova je do zapleta in padca z olimpijsko prvakinjo Fallo kazala nepremagljivost v vsakem koraku, nato izgubila ritem ter priključek ter na koncu osvojila 6. mesto. Zmagala je ponovno vodilna v skupnem seštevku sprinta Američanka Kikkan Randall, tretja je bila rojakinja Sophie Caldwell.

Ekipni uspeh sta z uvrstitvijo v izločilne boje dopolnili še Nika Razinger s končnim 13. mesto ter Alenka Čebašek z 29. mestom.

“Stopničk nisem pričakovala, sem pa zelo vesela, da sem imela res dober dan, dobro taktično odtekla in imela res dobre smuči. Vedela sem, da sem napredovala tudi v drsalni tehniki in danes sem to dokazala”, je povedala Višnarjeva.

“Danes sem bila zelo močna in pripravljena na zmago, a se je Falla pred mano zapletla, izgubila ravnotežje ter mene potegnila zraven, še zdaj ne vem kaj je bilo, sploh nisem dojela. Proga se je nekje udirala, nekje je bilo trdo, potrebna je bila previdnost. Danes sem se zelo dobro počutila, nisem bila nič utrujena, vse je bilo z lahkoto. A če imaš kdaj srečo, imaš potem tudi kdaj smolo. Bolje je da je ena medalja kot nobena. Vesela sem za Katjino medaljo, s tem smo pokazale, da smo velesila v sprintu v prosti tehniki”, je Fabjanova komentirala današnji razplet šprinta.

“Za nami je rezultatsko izjemen dan. Da bi bila vsaka tekma tako uspešna. Šprint je vedno loterija. Super je, da je Katja potegnila in prišla med tri, ponavadi smo izgubili, danes pa smo dobili. Današnji idealen razplet bi bil, da bi Katja in Vesna stopili na zmagovalni oder, obe sta bili zelo močni, Randallova je bila premagljiva, saj je že v polfinalu popuščala. Vesna je šla na zmago, bila je zelo močna, tudi za najvišje mesto. Nika je imela smolo, saj je malo zmanjkalo do polfinala, kar bi bilo za njo povsem realno, Alenka je premalo reskirala, Boštjan pa se na zmehčani podlagi ni najbolje znašel. Jutri si želimo vsaj ene uvrstitve med 30, upam, da nam z Barbaro in Alenko to tudi uspe”, je povedal glavni trener Marko Gracer.

Na štartu moškega sprinta je bil edini Slovenec Boštjan Klavžar, ki je tekmovanje končal v kvalifikacijah na 77. mestu. Zmagal je Norvežan Paal Golberg pred Rusom Alexeyem Petukhovom ter NorvežanomEirikom Brandsdalom na 3. mestu.

Rezultati: Ženske>>> 
Rezultati: Moški>>>

Jutri čaka tekmovalke in tekmovalce še distanca v prosti tehniki s posamičnim štartom. Dekleta se bodo pomerile na 10 kilometrov, fantje pa na 15 kilometrov.

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja