Obvestilo!

Katja Višnar v oblačilih One Way v finalu svetovnega pokala

Katja Višnar je sezono šprintov v svetovnem pokalu smučarskih tekov začela odlično, saj je v Kuusamu tekmo v klasičnem koraku končala na šestem mestu.

Še druge zmage v sezoni se je veselila Marit Björgen, ki je v ciljnem šprintu strla odpor Rusinj Jevgenije Šapovalove in Anastazije Docenko. Katja Višnar je bila do sredine finala v boju za tretje mesto, a je na enem od vzponov padla, s čimer je bila obsojena, da s Kristo Lahteenmaki obračuna za peto mesto. Finka je ta boj dobila s štirimi desetinkami naskoka.

Katja Višnar je dober nastop napovedala že v kvalifikacijah, kjer je 1.400 metrov dolg krog končala na petem mestu. V četrtfinalni skupini je osvojila prvo mesto, v isti skupini je tekla še Vesna Fabjan, ki je osvojila četrto mesto, a je bila prepočasna, da bi se po času uvrstila med najboljših 12. Višnarjeva je nato v svoji polfinalni skupini osvojila tretje mesto in se po času uvrstila v svoj četrti finale za svetovni pokal.

V kvalifikacijah sta nastopili še Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek, a sta bili prepočasni, da bi se uvrstili v boje na izpadanje. Jezerškova je osvojila 50. mesto, Čebaškova pa 60.

Na tekmi je Slovenija imela tudi moškega predstavnika. Rok Tršan je tekmo končal v kvalifikacijah na 76. mestu in se ni uvrstil v finale.

Slovenska reprezentanca v smučarskih tekih je v celoti opremljena z oblačili in palicami za smučarski tek finskega proizvajalca One Way.

Šprint (Ž):
1. M. BJÖRGEN NOR 3:09,2
2. J. ŠAPOVALOVA RUS +1,9
3. A. DOCENKO RUS 2,7
4. A. KYLLÖNEN FIN 5,6
5. K. LAHTEENMAKI FIN 14,2
6. K. VIŠNAR SLO 14,6

19. V. FABJAN SLO
50. B. JEZERŠEK SLO
60. A. ČEBAŠEK SLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja