Obvestilo!

Lampičeva prvič v karieri med dobitnicami točk

Otepaa – Prvi dan sprinterskega vikenda za svetovni pokal v teku na smučeh je potekal v znamenju 1,2 km dolgega sprinta v klasični tehniki, ki ga je z izjemnim presenečenjem, končnim 11. mestom začinila 19. letna Anamarija Lampič. Slednja se je z borbenim tekom prvič v karieri uvrstila v polfinale ter tako svoj tretji nastop na tekmah za svetovni pokal nadgradila s prvimi točkami. Lampičeva je tako že 6. Slovenka, ki se je v sezono 2014/15 uvrstila med dobitnice točk za svetovni pokal.

“Sploh nisem pričakovala, da bom dosegla tak rezultat, dobro sem se počutila, pred kvalifikacijami sem se še posebej dobro ogrela, smuči so bile super. V četrtfinalu sem pridobivala v sputih, ko sem tekla izven špure, v klanec so mi ostale malo ušle, a sem držala razdaljo, v polfinalu je že padal sneg, smuči so zato bile počasnejše. V prvem boju sem imela veliko treme, saj sem dobila rumen karton zaradi prehitrega štarta”, je svoj uspeh komentirala Lampičeva.

Še dvema Slovenkama se je uspelo uvrstiti v izločilne boje. Katja Višnar je s 4. časom kvalifikacij osvojila končno 13. mesto. Alenka Čebašek pa je osvojila končno 27. mesto (17. čas kvalifikacij). Nika Razinger je ostala izven trideseterice na 35. mestu. Končne zmage se je veselila Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg pred Švedinjo Stino Nilsson na 2. mestu. Tretje mesto je pripadlo Norvežanki Celine Brun-Lie.

“Težko je sprejeti, da nisem izkoristila dobrega dneva, pričakovala sem precej več. Norvežanka mi je vzela špuro, izgubila sem pozicijo, saj sem želela teči spredaj, a je bilo na tako kratki progi to napako nemogoče popravit. Forma je dobra, tukaj mi ni skrbeti, a kaj ko se priložnost ne vrne. Fajn pa je, da ostale punce pridejo naprej, danes je uspelo Anamariji, vzdušje je super”, je povedala Višnarjeva

“Odličen tek Lampičeve, po odličnem času v kvalifikacijah ter močni četrfinalni skupini smo potihoma upali na preboj naprej. Lampičeva je današnji nastop opravila z odliko, od starta do cilja je odtekla brez napake, kar je posebnost za tako mlado tekmovalko, malo kdo ima take sposobnosti že na začetku tekmovanja za svetovni pokal, ima šampijonsko miselnost, kar je za njeno prihodnost več kot spodbudno”, je senzacionalen nastop komentiral glavni trener Marko Gracer“Za Višnarjevo in Čebaškovo pa škoda izgubljene priložnosti, bomo se še pogovorili kje se je zapletlo”, je še povedal Gracer. Na jutrišnjem ekipnem sprintu v prosti tehniki bomo držali pesti za dvojico Višnar, Čebašek in dvojico Lampič, Razinger.

Rezultati: Finale>>>
Rezultati: Kvalifikacije>>>

Vir: sloski.si
Foto: Gepa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja