Lea Einfalt Tour de Ski končala na 22. mestu

Zadnja etapa 9. Tour de Skija je končana, za edino slovensko predstavnico v cilju Alpe Cermis Leo Einfalt več kot uspešno. Najmlajša tekačica v karavani Toura je v cilj “priplezala” na 22. mestu, z absolutno 11. časom tekme. Nepremagljiva Norvežanka Marit Bjorgen se je uspešno upirala zasledovalkam iz ozadja ter na vrh Alpe Cermis pritekla s prednostjo 1:39,2 pred rojakinjo Therese Johaug, lanskoletno zmagovalko Toura in absolutno najhitrejšo na progi. Tretje mesto je osvojila prav tako Norvežanka Heidi Weng (+1:59,5).

Einfaltova se je v 9 km zasledovanje v prosti tehniki podala z valom 11. minut za vodilno Bjorgnovo, v skupini 18. tekmovalk “po štartu sem si v ravnini izborila 4. pozicijo, ter se vozila v zavetrju, ko pa smo pritekle pod klanec pa sem takoj pospešila tempo in šla na polno”, je Einfaltova komentirala taktiko, “sem mislila, da bo težje, bila sta dva strma vzpona, vmes pa cik cak speljana proga, kjer sem lahko malo zadihala, v pomoč so bili tudi naši navijači v zadnjih mestrih. Sem zadovoljna s končnim rezultatom, računala sem na trideseterico, kar bi bilo višje, bi bilo še bolje. V celotnem Touru, mi je bilo najtežje na včerajšnji klasiki ter klasiki v Obersdorfu, drugače pa odlična izkušnja. Sedaj se bom odpočila, potem pa že ciljam na svetovni pokal v Rybinsku v Rusiji.”

Naslednja prizorišče svetovnega pokala bo prihodnji teden v estonski Otepi, kjer bo na sporedu sprint v klasični tehniki ter ekipni sprint v prosti tehniki.

Rezultati: Absolutni čas 9 km
Rezultati: Tour de ski:.Skupni seštevek

Vir: sloski.si
Foto: Gepa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja