Odlična Fabjanova na 3. mestu

Vesna Fabjan je na tekmi svetovnega pokala v sprintu osvojila fenomenalno 3. mesto. Pričakovano je zmagala Američanka Kikkan Randall, druga je bila Nemka Denise Herrmann.

Fabjanova je s 6. časom kvalifikacij, četrtfinale in polfinale opravila z lahkoto, v finalu pa je z začetno zadržanostjo tekla v ozadju ter v ciljni ravnini dobro izkoristila padec Digginsove in Van Der Graaffove in pritekla v cilj na 3. mestu.

»Itak sem ful vesela stopničk po vseh problemih v zadnjih sezonah in nedavnega prehlada. Sedaj bo šlo lažje naprej. V kvalifikacijah je bila na progi »voda«, v izločilnih bojih se je shladilo, naredil se je beton. Danes je bilo treba še posebej pa v finalu fajtat do konca, kar se mi je na koncu izplačalo. Mislim, da sem z današnjim rezultatom zaslužila nastop v Sočiju, še posebej, ker sem morala odteči rezultat med 16 najboljših«, se je zasluženo veselila Fabjanova.

Nika Razinger je po 11. času kvalifikacij, štartala v prvi četrtfinalni skupini in se kmalu po štartu zapletla s sotekmovalko ter padla in s tem izgubila upanje za preboj naprej. Razingerjeva je osvojila končno 26. mesto. Katja Višnar (17. čas kvalifikacij) je v 2. četrtfinalni skupini za las zgrešila uvrstitev v polfinale ter osvojila končno 14. mesto. Barbara Jezeršek je osvojila 43. mesto.

Boštjan Klavžar je bil z 32. mestom le za dobre pol sekunde prepočasen za izločilne boje. Luka Gostinčar je osvojil 48. mesto.

Rezultati: Sprint Ženske
Rezultati: Sprint Moški

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja