Obvestilo!

Premoč Slovenk v šprintu na rolkarski tekmi v norveški Toppidrettsveki

Toppidrettsveka – Vesna Fabjan je z zmago na današnjem 200 metrskem šprintu v prosti tehniki, pokazala svojo specialnost ter odličnost kar se tiče eksplozivnosti in hitrosti. Ženski A Finale je bil slovensko obarvan, kjer se je drugega mesta veselila Katja Višnar. Marit Bjørgen se je morala zadovoljiti z nastopom v B finalu ter končnim 4. mestom.

Kvalifikacijski čas je bila na strani Bjørgnove. Tretji čas je osvojila Višnarjeva, Fabjanova pa četrtega. Alenka Čebašek je osvojila 9. čas, Barbara Jezeršek pa 14. čas kvalifikacij. Vsi nadaljnji boji so potekali v dvojicah.

Rok Tršan je bil s petim časom kvalifikacij izjemno hiter v moški konkurenci. Sledila je zmaga v osmini finala, v četrtfinalni skupini pa je moral priznati premoč Norvežana Tima Andrea Bakkna. Zmagal je Norvežan Ludvig Songen Jensen pred rojakom Ragnarjem Bragvin Andersenom. Edini mladinec med Slovenci Benjamin Črv je s 16. kvalifikacijskim časom, v osmini finala tekel skupaj z najhitrejšim v kvalifikacijah Norvežanom Evenom Northugom, kateremu je moral priznati premoč in hitrost.

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja