Obvestilo!

Prepričljiva zmaga Teje Gregorin v Nemčiji

Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin je v Nemčiji zmagala na prestižni tekmi poletnega biatlona. Na deveti izvedbi mestnega tekmovanja Odlo City Biathlon v Püttlingenu je za skoraj 15 sekund ugnala vso konkurenco in si po lanskem drugem mestu, tokrat izborila prepričljivo zmago.

Z brezhibno strelsko predstavo, kjer je zadela vseh dvajset tarč, je premagala Norvežanko Synnoeve Solemdal na drugem mestu in domačinko Andreo Henkel, ki je bila tretja. O zmagi v zelo močni konkurenci priča še 4. mesto skupne zmagovalke svetovnega pokala Norvežanke Tore Berger, 5. mesto svetovne prvakinje Ukrajinke Olene Pidgrušne in 7. mesto Čehinje Gabriele Soukalove.

“Povabilo na tekmo sem dobila v zadnjem trenutku, vendar sem se je z veseljem udeležila, ker nismo imeli v tem tednu skupnih reprezentančnih priprav. Že lani mi je šlo dokaj dobro, letos pa sem res vesela predvsem svoje odlične strelske predstave. Na treningih še nisem bila povsem zanesljiva, tokratno tekmo pa sem izpeljala perfektno. V zadnjem krogu na progi sem vodstvu dodala še nekaj sekund prednosti, s čimer se tudi tekaško približujem pričakovani ravni pripravljenosti in neposrednim tekmicam. S takšno tekmo tudi nekoliko razbijemo dolge mesece pričakovanj pred novo sezono, se srečamo z biatlonskimi kolegicami, vzdušje med navijači pa govori samo zase, saj so nas predvsem nemški biatlonski navdušenci spremljali ob celotni trasi proge,” je po vrnitvi s tekme povedala Gregorinova.

V moški konkurenci je povabilo organizatorjev prejel še slovenski biatlonec Jakov Fak, ki pa se tekme letos ni udeležil. Le z desetinko sekunde prednosti je pred Avstrijcem Christophom Sumannom zmagal Rus Ivan Čerezov. Tretji je bil Nemec Andreas Birnbacher.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja