Obvestilo!

Razingerjeva 6. na U23, Lampičeva 7. na mladinskem svetovnem prvenstvu

V meki italijanskega smučarskega teka dolini Fiemme se je z današnjo sprintersko preizkušnjo v prosti tehniki pričelo mladinsko svetovno prvenstvo ter prvenstvo do 23 let.

Že na uvodnem tekmovanju so slovenski reprezentantje pokazali odlično pripravljenost, saj so skupno pritekli 4. uvrstitve v izločilne boje. Pri dekletih do 23 let, kjer ni manjkalo tekmovalk svetovnega pokala je Nika Razinger po 4. času kvalifikacij osvojila končno 6. mesto. Zmagala je Nemka Elisabeth Schicho pred Američanko Jessico Diggins ter Italijanko Gulio Stuerz.

Mladinska svetovna prvakinja v sprintu je postala Švedinja Jonna Sundling, druga je bila Norvežanka Lotta Udnes Weng ter tretja Rusinja Yulia BelorukovaAnamarija Lampič je za las zgrešila finalni nastop, a vseeno z 7. mestom dosegla odličen rezultat.

Naslov svetovnega mladinskega prvaka v sprintu je šel roke Francozu Jeanu Tiberghienu. Drugo mesto je pripadlo Švedu Oskarju Svenssonu, tretji je bil Finec Joni MakiMiha Šimenc je 17. mesto v kvalifikacijah v izločilnih bojih izboljšal za eno mesto in končal na 16. mestu. Drugi “finalist” Miha Dolar je s 25. časom kvalifikacij, zabeležil končno 28. mesto.

Pri fantih do 23 let je bil najhitrejši Rus Sergey Ustiugov pred Francozom Paulom Goalabre ter Švicarjem Romano SchaadomLuka Gostinčar je z 32. časom kvalifikacij za las izgubil mesto v izločilnih bojih.

Rezultati: Dekleta U23
Rezultati: Dekleta MSP
Rezultati: Fantje MSP
Rezultati: Fantje U23

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja