Slabanjevi in Arhu lovorika 5. Necotovega teka za Poletni pokal GEOPLIN

Dol pri Ljubljani – Predzadnja tekma za Poletni pokal GEOPLIN 2013 je v okviru tradicionalnega tekmovanja na rolkah in 5. Necotovega teka potekala v Dolu pri Ljubljani v tehnični organizaciji domačega kluba TSK JUB Dol. Za točke GEOPLIN so se potegovale otroške in odrasle kategorije.

Manca Slabanja (SK Ihan) je bila na 4,7 km vzpona prepričljivo najhitrejša s 37 sekunde prednosti pred drugo uvrščeno Anamarijo Lampič (TSK Triglav Kranj), tretja je bila Nina Žavbi Kunaver (NŠD Medvode).

Pri mlajših mladinkah sta prvo in drugo mesto  zasedli članici TSK Triglav Kranj, Polona Klemenčič na prvem in Tjaša Trampuš na drugem mestu. Tretje mesto je pripadlo Lizi Praznik (TSK JUB Dol).

Član SD Bohinj Gaber Arh je bil članski moški kategoriji najhitrejši, pred domačinom Lukom Gostinčarjem (TSK JUB Dol). Tretji je bil Hrvat Krešimir Crnković (SK Budučnost).

8. absolutni čas si je pritekel Luka Plahuta (SD Bohinj), sicer zmagovalec v kategoriji mlajših mladincev. Drugi je bil domačin Sebastjan Potokar (TSK JUB Dol) ter tretji Erik Raduha (ND Rateče Planica).

Otroške kategorije so tekmovale na krajši razdalji in sicer na 2 km in 1,3 km. Najhitrejša deklica je na razdalji 2 km postala Anja Mandeljc (ŠD Gorje) pred Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj) in Špelo Zorjan (NŠD Medvode). Pri starejših dečkih je prav tako na 2km zmago slavil domačin Blaž Perša (TSK JUB Dol) pred Blažem Debeljakom (SD Bohinj) in Davidom Korošcem (NŠD Medvode).

Na 1,3km so se pomerili mlajše deklice in dečki. Pri deklicah je bila najhitrejša Ajda Arh (SD Bohinj) pred Saro Zidar (TSD Olimpija Bloke) in Živo Klemenčič (TSK Triglav Kranj). Pri dečkih pa je zmagal David Parkelj (SK Ihan), drugi je bil Jernej Goropečnik (SK Ihan) ter tretji Mark Vozelj (TSK Triglav Kranj).

Poskrbljeno je bilo tudi za cicibanke in cicbane. Na 300m dolgi alternativni tekmi na rolerjih se je pri cicibankah najbolje znašla Nika Ljubič (TSK JUB Dol), pri cicibanih pa  Beno Perša (TSK JUB Dol).

Rezultati: Rolke Dol
Fotogalerija: Rolke Dol

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja