Obvestilo!

Teja Gregorin svetovna prvakinja v poletnem biatlonu

Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na 7,5-kilometrski šprinterski preizkušnji poletnega svetovnega prvenstva, ki v teh dneh poteka v Rusiji, osvojila naslov svetovne prvakinje. Pravzaprav si je prvo mesto razdelila s Poljakinjo Krystyno Palko, ki je prečkala ciljno črto z enakim časom in enakim strelskim izkupičkom kot Gregorinova. Andreja Mali je z zaostankom 29. sekund za najhitrejšima zasedla 10. mesto (1,1).

Za popoln nastop bi morala slovenska biatlonka zadeti le še drugo tarčo v streljanju leže. Ihanka, ki danes živi v bližini Kranja, je s tem dosegla že tretjo zlato kolajno na poletnih svetovnih prvenstvih.

“Drži, vendar sta bili prvi dve osvojeni že leta 2008 v Franciji, leto kasneje sem osvojila še srebrno v Nemčiji, potem pa se poletnih prvenstev praktično nisem več udeleževala. Ker so letos napovedali kar ostro konkurenco, smo se s trenerjem spet odločili, da gremo preizkusiti našo vmesno pripravljenost. Načeloma tudi nismo posebej trenirali za te nastope, zato sem lahko glede na primerjave npr. s Čehinjo Soukalovo ali Slovakinjo Kuzminovo, kar zadovoljna. Resda je bilo nekaj loterije tudi pri izbiri tekaških rolk, kjer danes nisem imela posebne sreče, vendar se je vseeno dobro izšlo. Zadovoljna sem z rezultatom, očitno dobro delamo, priprave potekajo po načrtu brez zdravstvenih težav in upam, da bo tako ostalo tudi do zime, ko bo šlo še mnogo bolj zares. Na jutrišnjem zasledovanju pa bom še bolj osredotočena na streljanje, kjer sem danes zelo nesrečno zgrešila drugo tarčo, in spet bom napadala najvišja mesta,” je še napovedala Teja Gregorin.

V moški konkurenci sta slovenske barve zastopala Klemen Bauer in Lenart Oblak. Pričakovano je bil boljše uvrščen Bauer, ki je zasedel 6. mesto (0,2); Oblak, za katerega je to prvo svetovno prvenstvo pa je bil 30. (3,0). Zmagal je Čeh Ondrej Moravec (0,1) pred nemškim veteranom Michaelom Roeschem (1,1), ki nastopa za Belgijo in pred Slovakom Martinom Otcenasom (0,1).

“Malo je grenkega priokusa ob mojem nastopu, saj je vse do četrtega strela stoje vse kazalo odlično. Psihološko sem podlegel razmišljanju o vseh zadetih tarčah in žal pustil zadnji dve nepokriti. S tem sem se poslovil tudi od zmagovalnih stopničk. Sicer sem bil na strelišču bistveno bolj umirjen kot zadnjič na mešani štafeti, tekaško pa sem bolj trpel v zadnjem krogu. Zasledovalne tekme ne bom štartal povsem v ospredju in se bom lažje koncentriral na moj nastop, kjer si želim predvsem ohraniti trezno glavo na strelišču,” je strnil svoj pogled Klemen Bauer.

“Tejin rezultat je odličen in k temu ni veliko dodati, saj govori sam zase. Nas v tem trenutku zanimajo predvsem analitični podatki, na osnovi katerih lahko ocenjujemo naše dosedanje delo in uspešnost. Seveda je pomembno, da sta tako Teja kot tudi Klemen prikazala, kje sta močna in kje so še rezerve. Teja je nastopila borbeno in z odličnim tekom v zadnjem krogu, manjka pa še nekaj več agresivnosti na začetku in hitrosti do prvega strela. Pri Klemnu pa gre pohvaliti izjemen prvi strelski nastop, stoje pa mu je zmanjkalo koncentracije v zaključku. Šesto mesto in udeležba na podelitvi cvetja ter relativno majhen časovni zaostanek mu še vedno omogočata dober nastop na zasledovalni tekmi,” je bila ocena glavnega trenerja Uroša Velepca.

Že včeraj je na šprintu v kategoriji mlajših članic komaj sedemnajstletna slovenska biatlonka Urška Poje zasedla 22. mesto (3,1).

Jutri bodo biatlonski stadion Biser Sibirije v Tjumnu znova zasedli biatlonci in biatlonke vseh kategorij, kjer se bodo pomerili na zasledovalnih preizkušnjah s katerimi bodo tudi sklenili letošnje poletno svetovno prvenstvo.

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja