Obvestilo!

Tekačice odlične na distanci

Drugi dan FIS tekmovanj v teku na smučeh v norveškem Beitostolnu je bil ponovno zelo uspešen za slovenski smučarski tek. Mlada Lea Einfalt je na 10 km v prosti tehniki osvojila odlično 11. mesto, Alenka Čebašek pa 12. mesto, s čimer sta potrdili dobro formo za tekmovanja na razdaljah. Na zmagovalnem odru sta se glede na včerajšnji rezultat zamenjali danes zmagovalna Marit Bjorgen (včeraj na 2. mestu) ter Therese Johaug, danes na 2. mestu. Tretja je bila Heidi Weng (vse Norveška).

Uspeh Einfaltove in Čebaškove sta dopolnili, Vesna Fabjan na 23. mestu ter Nika Razinger na 35. mestu.

Na štartu moških, slednji so se pomerili na 15km v prosti tehniki, je bilo ponovno rekordno število tekmovalcev. Danes 151, včeraj pa kar 167, kar ni nič nenavadno za tovrstno tekmovanje, saj se ravno na dotični tekmi norveški tekači borijo za mesto v ekipi za svetovni pokal. Včerajšnji zmagovalec Norvežan Martin Johnsrud Sundby je danes ponovil zgodbo in ponovno pokoril konkurenco. Drugo mesto je osvojil Petter Eliassen ter tretje Didrik Toenseth (oba Norveška). Izmed slovenskih predstavnikov se je na današnji tekmi najbolje odrezal Domen Potočnik (103. mesto). Presenetil je mladinec Miha Šimenc, ki je z 107. mestom odtekel dober čas z majhnim zaostankom, kar je pred začetkom sezone zagotovo spodbudno tako zanj, kot za celotno slovensko moško ekipo.

Jutri čaka tekače in tekačice še zadnje dejanje in sicer šprint v klasični tehniki, kjer v slovenskem taboru pričakujejo boj za sam vrh.

Rezultati: 10km:.Ženske

Rezultati:15km:.Moški

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja