Obvestilo!

Višnarjeva z zmago zaključila “slovenske” priprave na Norveškem

Pretekli vikend so slovenske tekačice na smučeh s tekmovanji na tekaških rolkah zaključile priprave na Norveškem. Skupaj so osvojile kar 5 medalj, 3 v posamičnih preizkušnjah ter 2 v šprintu dvojic.

Šprinterska preizkušnja (Kirkebakken Grand Prix 2013) je bila zmagovalna za Katjo Višnar, ki je bila nepremagljiva tako v prologu kot v finalu. Vesna Fabjan je osvojila 5. mesto, Alenka Čebašek pa 15. mesto. Rok Tršan je v moški kategoriji osvojil 11. mesto. Dvojica Višnar/Fabjan je bila druga v šprintu dvojic, za zmagovalkama Flugstad Ostberg/C. Fala, tretji sta bili Slovenki Nika Razinger in Anamarija Lampič.

Norveški pokal na tekaških rolkah (Rudskogen Grand Prix) je potekal na razdaljah 13,2 km za ženske in 19,8 km za moške. Tekmovanje je potekalo z menjavo tehnike na polovici proge. Štart je bil skupinski v klasični tehniki. Nika Razinger je osvojila 4. mesto med članicami, zmagala je Barbro Kvale. Mladinke so tekmovale na krajši razdalji (10 km), kjer je Lea Einfalt osvojila 2. mesto, Anamarija Lampič pa 3. mesto. Miha Šimenc je v članski kategoriji osvojil 13. mesto. Zmagal je domačin Simen Hakon Ostensen.

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja