Zmagala Bjørgnova, Višnarjeva 6. v finalu

Toblach – Današnji sprint za svetovni pokal v teku na smučeh je pomenil pravo generalko pred bližujočimi olimpijskimi igrami. Slovenke so popravile včerašnji vtis z uvrstitvijo v izločilne boje.

Katja Višnar je z 2. časom kvalifikacij ter s srečo srečne poraženke v finalu končala na 6. mestu. Vesna Fabjan je s 3. časom kvalifikacij, končala z nastopom v polfinalu ter zabeležila prav tako odlično 7. mesto. Alenka Čebašek, 17. v kvalifikacijah je svoj nastop končala v četrtfinalu ter osvojila končno 18. mesto.

Norveška prevlada
Zmagala je včerajšnja zmagovalka Norvežanka Marit Bjørgen. Slednja je z izjemnim taktičnim tekom in hitrimi smučmi suvereno opravila z vso konkurenco. Druga je bila Nemka Denise Herrmann na tretjem mestu pa je končala Norvežanka Ingvild Flughstad Oestberg.

Pri moških je s finalom najbolje opravil Norvežan Ola Vigen Hattestad pred rojakom Eirikom  Brandsdalom in Nemcem Josefom Wenzelom. Edini Slovenec na štartu Boštjan Klavžar je končal v kvalifikacijah s 66. časom. Tako ženski kot moški finalni obračun je bil norveško obarvan, saj so bili v vsaki skupini po trije tekmovalci omenjene države.

Dober trening za Sochi
“Končno mi je uspel finale v skejtu za katerega delam že zelo dolgo časa. Forma je dobra, čeprav sem imela v preteklem tednu nihanja v počutju, bila sem nahodna. Videla sem, da se v finalu da marsikaj narediti, slabše sem odpeljala zadnji ovinek, preveč sem šla na zunanji del proge. Drugače sem pa zelo zadovoljna z rezultatom. Danes smo naredili odličen trening za sprint v Sochiju”, je povedala Višnarjeva.

“Glede na današnje stanje je 7, mesto vrhunski rezultat. Počutje je bilo izjemno slabo, po četrtfinalu sem komaj stala na nogah, v polfinalu sem dala od sebe kar sem lahko. Upam, da je to le posledica višinskega treninga. Hvala vsem navijačem, ki so prišli navijat, so res najboljši, z mano so v dobrem in slabem”, je povedala Fabjanova.

Rezultati: Ženske sprint prosto
Rezultati: Moški sprint prosto

Vir: sloski.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja